Schaalloos

Wat gebeurt er als je de gangbare verhoudingen van een archetype stoel links laat liggen, bijvoorbeeld door de poten uit te rekken, het zitvlak te verbreden of de rugleuning extra hoog te maken? Juist: dan krijg je speelse, prettige zitelementen, die ook nog eens geschikt zijn voor jong, oud, groot én klein. Daarnaast nodigt het meubilair uit tot een gesprek over diversiteit en inclusie.


Opdrachtgevers: Gemeente ‘s-Hertogenbosch, Blauwe Engelen
Jaar: 2018 & 2022
Locatie: ‘s-Hertogenbosch
Fotografie: Evita Copier, Studio Corvers

 

Een kind bungelt vrolijk met de benen over een soort troon: een stoel met hoge poten en een statige rugleuning. Tegenover hem rust een middelbare scholier achterover gezakt uit op een lagere loungechair. Op een brede stoel – een soort twijfelaar – wachten twee dames van middelbare leeftijd op hun vervoer bij een stop van ‘De Blauwe Engelen’ Den Bosch.

Schaalloos is door de variatie in hoogte, breedte en diepte geschikt voor iedereen die in Den Bosch woont, of die de stad bezoekt. En dat was precies de opdracht van De Blauwe Engelen aan Studio Corvers. Ontwerp, realiseer en positioneer meubilair voor de verschillende haltes van de kenmerkende blauwe hop-on hop-off bus in de stad. Stoelen of banken die mensen uitnodigen om plaats te nemen: als ze op de bus wachten of wanneer ze gewoon even willen uitrusten. In het meubilair komt het herkenbare heldere blauw van de opdrachtgever terug. Aan de speelsheid van de objecten ligt een weldoordacht maatsysteem ten grondslag: het meubilair vormt daardoor een herkenbare serie. Toen ‘De Blauwe Engelen’ opdracht gaf voor meer meubilair, was reproductie daardoor geen enkel probleem en staan er nu 17 objecten verspreid in setjes door de stad.

De objecten zelf zien? Je vindt ze bij het Stationsplein, Verkadefabriek, Jheronimus Bosch Art Center, Kruithuis, Wilhelminaplein, Sint Josephstraat en Pastoor de Kroonstraat.

 

Date:
Naar boven
Zit je met een complex vraagstuk binnen jouw organisatie dat je inzichtelijk en bespreekbaar wil maken? We helpen je graag.

 

Poeldonkweg 5, P.005
5216 JX ‘s-Hertogenbosch
Nederland

office@studiocorvers.com

Wouter Corvers | LinkedIn
+31 6 12777824
wouter@studiocorvers.com

Joost Corvers | LinkedIn
+31 6 23416714
joost@studiocorvers.com