Embassy of Water

Studio Corvers maakte al eerder werken voor de Embassy of Water. Dit jaar ontwerpen en bouwen zij de volledige expositie voor de Dutch Design Week op het Stadhuisplein. In deze expositie wordt het verhaal van vijf jaar Embassy of Water verteld, inclusief de daaruit voortvloeiende visie op regeneratieve woningbouw. De expositie bestaat uit verschillende elementen, waaronder een waterbar en een groene oase met uitzichtpunt. Op theatrale wijze confronteren zij bezoekers met de huidige waterkringloop en wakkeren zij hun verlangen aan om op een nieuwe manier met water om te gaan. 

 

Opdrachtgever: Embassy of Water
Partners: vanderPolloffice
Jaar: 2023
Fotografie: Boudewijn Bollman & Studio Corvers

 

Een reflectie van water

Waar komt het water uit de kraan vandaan en waar gaat het naartoe zodra het door het putje wegstroomt? Op deze vraag kregen we in de onderzoeksfase van deze expositie uiteenlopende antwoorden. Deze antwoorden waren aanleiding om een toegankelijke introductie van deze expositie te ontwerpen.

De theatraal vormgegeven installatie ‘Waterkringloop’ brengt de huidige waterkringloop terug tot twaalf met gevulde watercontainers. We vertellen je over de natuurlijke waterkringloop en hoe de mens het water hieruit leent. De installatie roept vragen op en wekt verlangen naar een nieuwe balans in de menselijke waterkringloop.

Soundscape en lichtontwerp door Het Huis van Vermeulen. Tekst door Curator Anouk der Poll i.s.m. alle Embassy of Water partners. Met dank aan de stem van het water Lydia Fraaije.

 

Tentoonstelling materialisatie

In de materialisatie van deze tentoonstelling is gebruikgemaakt van berkenhout. Dit hout is afkomstig van het landgoed Coudewater in Rosmalen. Op het bosrijke landgoed zijn bomen geplant, verplaatst en gekapt om ruimte te maken voor woningbouw. Een deel van het hout wordt herbestemd op het landgoed en in de nieuwbouwwoningen. Onder andere het berkenhout is minder geschikt voor deze toepassing. Het hout is van goede kwaliteit maar bevat de schimmel ‘slaap’, spint, scheuren en noesten.

De berkenbomen zijn door Brabanthout op natuurlijke wijze gedroogd en in handelsmaten gezaagd. Studio Corvers heeft het hout verder terug gedroogd, verzaagd, geschaafd en nabewerkt tot de inrichting van deze tentoonstelling. De balken met reguliere handelsmaten zullen na deze tentoonstelling herbestemd worden.

Studio Corvers vindt het belangrijk om te begrijpen wat de oorsprong is van materialen. Door de kringloop van lokale materialen te volgen en te begrijpen, kunnen we er ook beter voor onze omgeving en de materialen zorgen.

 

Publicaties:
Embassy of Water tijdens Dutch Design Week 2023: een terugblik, Provincie Noord-Brabant, 2023

Terugblik DDW 2023, World Design Embassies, 2023

Embassy of Water, Dutch Design Week, 2023

 

Date:
Naar boven
Zit je met een complex vraagstuk binnen jouw organisatie dat je inzichtelijk en bespreekbaar wil maken? We helpen je graag.

 

Poeldonkweg 5, P.005
5216 JX ‘s-Hertogenbosch
Nederland

office@studiocorvers.com

Wouter Corvers | LinkedIn
+31 6 12777824
wouter@studiocorvers.com

Joost Corvers | LinkedIn
+31 6 23416714
joost@studiocorvers.com