Duivendialoog in de Volkskrant!
1 juni schreef Jeroen Junte in de Volkskrant over Duivendialoog, een project voor Wiede Wold dat we samen met Nikki Gonnissen (tonik) realiseerden. Lees het stuk via de ‘lees meer’ button hieronder.
Presentatie op de Nederlandse Ambassade in Madrid, Workshops en een tentoonstelling in het di_mad
In samenwerking met de Embassy of Water zijn we onlangs in Madrid geweest voor een presentatie op de Koningsdagreceptie van de Nederlandse Ambassade. Daarnaast hebben we een workshop gegeven aan studenten over regeneratief ontwerp voor water en realiseerden we een tentoonstelling in het di_mad (Central de Diseño).
Gewonnen! Design Challenge: Ondersteboven van Water in de Henriëttewaard!
We zijn samen met vier andere ontwerpteams uitgekozen door de jury onder voorzitterschap van Floris Alkemade om deel te nemen aan de Design Challenge Ondersteboven van Water in de Henriëttewaard!
Duurzaam Dutch Design – Nederlands Openluchtmuseum
Voor ArtEZ University of the Arts en het Nederlands Openluchtmuseum hebben we de tentoonstelling Duurzaam Dutch Design ontworpen. We onderzochten stampleem, maakten diverse kleurencombinaties en mallen, en stampten het leem tot verschillende elementen in de tentoonstelling. De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 29 september 2024.
Driven to change the world – BNO
Oud-driver Joost Corvers blikt terug op zijn ervaring met Driving Dutch Design en deelt tips met andere ontwerpers.
Driven to improve the world – BNO
In het Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) Yearbook schreef Viveka van de Vliet over onze studio en diverse projecten zoals de tentoonstelling en installatie die we hebben ontworpen voor de Embassy of Water tijdens de Dutch Design Week.
Terugblik DDW23: Embassy of Water – World Design Embassies
Ontwerpers van Studio Corvers ontdekten in de onderzoeksfase voor het ontwerp van het Waterpaviljoen dat er uiteenlopende antwoorden kwamen op vragen als: “Waar komt het water uit de kraan vandaan en waar gaat het naartoe zodra het door het putje wegstroomt?” Dit was de aanleiding om een toegankelijke introductie te ontwerpen.
Anders omgaan met water in ambassade water DDW – Provincie Noord-Brabant
“We moeten water lenen uit de kringloop, hergebruiken en schoon weer teruggeven aan de natuur.” Dat is de boodschap die de Embassy of Water al meer dan vijf jaar uitdraagt. Tijdens Dutch Design Week 2023 presenteerde deze waterambassade een overzichtstentoonstelling op het Stadhuisplein.
Embassy of Water tijdens Dutch Design Week 2023: een terugblik – Provincie Noord-Brabant
Onze huidige manier van omgaan met water heeft een verwoestend effect op het natuurlijke water-ecosysteem. We hebben de watercyclus gereduceerd tot een halve cyclus, er gaat nauwelijks water de grond in. Lange periodes van droogte en overstromingen zijn een direct resultaat. Met dat uitgangspunt is de Embassy of Water op zoek gegaan naar oplossingen.
Embassy Tour: Op waterbasis – World Design Embassies
Creatief leider Anouk van der Poll neemt je mee door de Embassy of Water.
De Tekentafel: Hoe ontwerp je voor iedereen? – Eindhoven Design District & World Design Embassies
Een groot deel van de wereld en de spullen en ruimtes die we gebruiken zijn ontworpen voor deReference man: een witte man, zo’n 1.75m lang en ongeveer 80 kilo. En onze wereld is afgestemd, getest en gebouwd op hem. Hoe kunnen we ontwerpen voor verschillende lichamen en zodat iedereen erbij hoort?
Spraakmakers – Wat doet Wouter Corvers?
Wouter sprak in het programma Spraakmakers op Radio 1 over het alledaags maken van toegankelijkheid in museale context en over de installatie die we hierover ontwikkelen voor het Van Abbemuseum in Eindhoven.
Talk of the town: Mijn park, jouw park – Pakhuis de Zwijger
Hoe zorgen ontwerpers ervoor dat zij parken inclusief ontwerpen en heb jij zelf een idee hoe we stadsparken zo toegankelijk mogelijk vormgeven?
Onbeperkt Meedoen – What if Lab
Hoe kunnen we drempels bij winkelbezoek wegnemen voor mensen met een beperking, waarbij de oplossing bijdraagt aan een positieve winkelervaring voor iedereen?
One size won’t fit all – Dutch Design Week
Het subthema ‘One size won’t fit all’ gaat over de noodzaak van een inclusieve, diverse samenleving. Een besef dat langzaam groeit in de samenleving. Ontwerpers Wouter Corvers, Miao Li and Christina Michael vertellen hoe zij hiermee omgaan in hun werk.
WATERSCHOOL M4H+ : INDIRECT INVISIBLE WATER – Workshop IABR
De installatie INdirect ONzichtbaar WATER die te zien is in de werktentoonstelling WATERSCHOOL M4H+ wil het het waterbewustzijn vergroten, vooral als het gaat om ons indirect watergebruik. Workshop door Studio Corvers, Carla Herrewijnen & Studio Makkink & Bey
INC. Festival, Inclusief ontwerpen, Het Inclusieve Park – Ministerie van VWS
INC. Festival brengt op 8, 9 en 10 juni jonge mensen met én zonder beperking bij elkaar, om elkaar en de samenleving te inspireren met hun dromen, ideeën en verhalen. Ook markeert het festival vijf jaar VN-verdrag handicap.
Toegankelijkheid in winkels gaat om goede omgangsvormen – Ministerie van VWS
Hoe kunnen we drempels bij winkelbezoek wegnemen voor mensen met een beperking, waarbij de oplossing bijdraagt aan een positieve winkelervaring voor iedereen?
Debat – De veranderende rol van de ontwerper in tijden van crisis – Design Museum Den Bosch
Naar aanleiding van het verschijnen van het boek ‘Minitiopia, ruimte voor je woonwens’ en de tentoonstelling ‘Viktor Papanek: The Politics of Design’ organiseert Design Museum Den Bosch in samen werking met Rezone en nai010 uitgevers het online debat: De veranderende rol van de ontwerper in tijden van crisis.
Voortgangsrapportage 2020, Onbeperkt Meedoen, Het Inclusieve Park – P.45 – Ministerie van VWS
Ruimtelijk ontwerper Wouter Corvers bedacht een toegankelijk park met zo min mogelijk prikkels, belemmeringen en obstakels. Het Inclusieve Park, in hartje Den Bosch, moest voor iedereen geschikt zijn, ongeacht hun type beperking.
Het Inclusive Park, boekuitgave – Studio Corvers
Bestaat er een passende openbare ruimte voor ons allemaal? Publicatie is op aanvraag te verkrijgen.
Woonhuis Wouter Corvers op maat ontworpen – Bouwwereld
Wouter Corvers heeft zijn woonhuis letterlijk op maat ontworpen. Ruimtes in zijn oude woonhuis waar hij vaak in de knel kwam, waren met name de keuken, de badkamer en de woonkamer. “Het varieert van slechte zichtlijnen door ramen die eigenlijk te laag zijn tot fysieke ongemakken als voortdurend moeten bukken vanwege te lage kastjes.
Hoe veranderen we de publieke ruimte die aansluit bij iedereen – TEDx
Hoe veranderen we de publieke ruimte die aansluit bij iedereen?
De Toekomstbouwers 2018 – VPRO
Corvers is gegrepen door het feit dat de hele publieke ruimte in Nederland is afgestemd op de gemiddelde Nederlander, een persoon van 1,77 meter lang. Niet alleen hij als lange man, maar ook kinderen, korte mensen en dikke mensen vallen volgens hem buiten de boot.
Most public spaces aren’t made for the entire public – Quartz
Dutch designer Wouter Corvers is 6 ft 7 inches tall, and unsurprisingly is acutely aware of the ways in which public spaces aren’t made for people his height. So he set himself a challenge.