Bouw de kathedraal van morgen

Wat wens jij voor de stad van morgen? Aan het eind van het jaar – de tijd waarin we terug- en vooruitblikken – stelden we die vraag aan inwoners en bezoekers in de binnenstad van Den Bosch. Iedereen die wilde, schreef zijn, haar of diens wens op een houten schild in de vorm van het wapen van Visit Den Bosch en liet zich inspireren door de wens van een voorganger. Met alle schilden bij elkaar bouwden we een kathedraal voor morgen. 

 

Opdrachtgever: Den Bosch & Partners
Jaar: 2023
Locatie: ‘s-Hertogenbosch
Fotografie: Mari Durieux

 

Duizend mensen, duizend wensen. In dit burgerparticipatietraject pleit de één voor een beter atelierbeleid en meer woonmogelijkheden, de ander gaat voor twee weken carnaval. Iemand vraagt om meer groen en ontmoetingsplekken in het centrum en de ander schrijft over minder hondenpoep op de stoep. Wat dacht je van meer verbinding en spontane gesprekken op straat of van minder autoverkeer? Op deze manier reflecteren bezoekers op ‘s-Hertogenbosch, en op wat de stad voor hen zou moeten zijn. Ook voelen ze zich gehoord: hun wensen vormen een wezenlijk onderdeel van een nieuwe kathedraal. Wat gebeurt er vervolgens met deze wensen?  

Samen met het mkb datalab van het JADS analyseert Studio Corvers de wensen: we zoeken naar centrale thema’s, naar verbindingen en naar overlap. Met als doel om gemeente ‘s-Hertogenbosch inzicht te geven in welke thema’s Bosschenaren bezighouden. Waarom? Voor het bouwen van een kathedraal zoals de Sint-Jan was in vroeger tijden moed, durf, visie en eindeloze samenwerking nodig. En dat is vandaag de dag niet anders. Die kathedraal vertalen wij nu naar de stad van morgen. De stad van iedereen. Met deze analyse helpen we de gemeente op weg om die kathedraal van morgen mogelijk te maken.

 

Publicaties:

Heilige Huisjes Festival – Brabants Dagblad, 2023

Niks te doen rond kerstmis? Bij de Heilige Huisjes in de Bossche binnenstad is van alles te beleven – Brabants Dagblad, 2023

Nieuw winterevenement in binnenstad – Bossche Omroep, 2023

 

Date:
Naar boven
Zit je met een complex vraagstuk binnen jouw organisatie dat je inzichtelijk en bespreekbaar wil maken? We helpen je graag.

 

Poeldonkweg 5, P.005
5216 JX ‘s-Hertogenbosch
Nederland

office@studiocorvers.com

Wouter Corvers | LinkedIn
+31 6 12777824
wouter@studiocorvers.com

Joost Corvers | LinkedIn
+31 6 23416714
joost@studiocorvers.com