Stemmenhoorders

Stemmenhoorders is een luisterpaal waarmee inwoners van ‘s-Hertogenbosch op een positieve en ludieke manier aangespoord worden om bij te dragen aan een toegankelijke openbare ruimte.

 

Opdrachtgever: gemeente ‘s-Hertogenbosch
Jaar: 2023
Locatie: ‘s-Hertogenbosch
Fotografie: Studio Corvers

 

Projectwebsite: stemmenhoorders.nl

 

Iedereen krijgt wel eens signalen van binnenuit. Het lijkt alsof je een stem hoort: ‘moet je dit nou wel doen?’ of ‘maak ik nu wel de juiste keuze?’ Soms vertrouw je de stem en geef je er gehoor aan en soms maak je een andere keus en negeer je de stem. Maar wat nou als we deze stemmetjes bij mensen in hun hoofd kunnen prenten en daarmee met een positief stemgeluid hun keuzegedrag kunnen beïnvloeden? Met deze gedachte hebben we een luisterpaal ontworpen die voorbijgangers op straat aanspreekt.

Tijdens de Onbeperkt(e) Buurten bijeenkomsten hebben we met een grote diversiteit van inwoners (veelal met een beperking) gesproken over waar zij tegenaan lopen in de openbare ruimte. Zijn er dingen op het gebied van toegankelijkheid die anders kunnen? Beter moeten? Zo kwamen er allerlei verschillende uitdagingen aan bod zoals fietsen op de geleidelijnen, losliggende stoeptegels en de wens dat iedereen een beetje gebarentaal moet leren spreken.

Al deze wensen zijn vertaald naar korte verhaaltjes waarmee we voorbijgangers aanspreken op hun gedrag. Stemmenhoorders is iedere maand op een andere locatie te vinden met een nieuw verhaal. De praatpaal herinnert inwoners door middel van een positief stemgeluid om rekening te houden met andere inwoners.

Date:
Naar boven
Zit je met een complex vraagstuk binnen jouw organisatie dat je inzichtelijk en bespreekbaar wil maken? We helpen je graag.

 

Poeldonkweg 5, P.005
5216 JX ‘s-Hertogenbosch
Nederland

office@studiocorvers.com

Wouter Corvers | LinkedIn
+31 6 12777824
wouter@studiocorvers.com

Joost Corvers | LinkedIn
+31 6 23416714
joost@studiocorvers.com