Embassy of Inclusive Society

 

Opdrachtgever: Dutch Design Foundation
Partners: Maria Piels, Paola Salviano, Studio Kader, Manon van Hoeckel & Buro Bordo
Jaar: 2021
Locatie: Ketelhuisplein, Eindhoven
Fotografie: Paola Salviano, Studio Corvers
Tekst: Jeroen Junte (1/2), Studio Corvers (2/2)

 

Nieuw op de DDW 2021 is de Embassy of Inclusive Society. Een inclusieve samenleving is een open samenleving die inzet op de participatie van iedereen, een samenleving waarin elke burger een aandeel heeft en waar de notie van wederkerigheid centraal staat. Ook is het een samenleving waarin iedereen zich gezien en gerepresenteerd voelt – ongeacht leeftijd, geslacht of afkomst. In Nederland worden die noties veelal als vanzelfsprekend gezien, bij wet zijn we immers allemaal gelijk, maar in de praktijk is het verre van een vanzelfsprekendheid. Deze ambassade verkent hoe ontwerp kan bijdragen aan een inclusieve samenleving waarin iedereen zich gezien en gerepresenteerd voelt?

 

Studio Corvers heeft het paviljoen voor de Embassy of Inclusive Society ontworpen. Een labyrint van jute wanden waar de ongeplande ontmoeting plaatsvindt tussen de bezoekers en het tentoongestelde werk. Naast de tentoonstelling is er een kapsalon ingericht waar je tijdens het knippen een praatje houdt met kappers uit de buurt en waar er verschillende lezingen op het programma staan.

 

Publicaties:
World Design Embassies – Jorn Konijn, 2021

Drie expo’s over thema ‘The Greater Number’ die je niet mag missen op de Dutch Design Week – Jeroen Junte, 2021

 

Date:
Naar boven
Zit je met een complex vraagstuk binnen jouw organisatie dat je inzichtelijk en bespreekbaar wil maken? We helpen je graag.

 

Poeldonkweg 5, P.005
5216 JX ‘s-Hertogenbosch
Nederland

office@studiocorvers.com

Wouter Corvers | LinkedIn
+31 6 12777824
wouter@studiocorvers.com

Joost Corvers | LinkedIn
+31 6 23416714
joost@studiocorvers.com