Embassy of Inclusive Society

Inclusiviteit, en het bewustzijn daarvan, is een spier. En die spier moet je regelmatig prikkelen en trainen. Bijvoorbeeld door met onbevangen blik naar uitdagingen en oplossingen op dit vlak te kijken. Zo ging dat ook bij de tentoonstelling van de Embassy of Inclusive Society tijdens Dutch Design Week 2021, ontworpen door Studio Corvers. 

 

Opdrachtgever: Dutch Design Foundation
Partners: Maria Piels, Paola Salviano, Studio Kader, Manon van Hoeckel & Buro Bordo
Jaar: 2021
Locatie: Ketelhuisplein, Eindhoven
Fotografie: Paola Salviano, Studio Corvers

 

Hoe inclusief is de Dutch Design Week zélf? Dat onderzocht de Embassy of Inclusive Society in 2021. Door een kapsalon in te richten en verschillende kappers mensen uit alle rangen en standen gratis te laten knippen, midden in de tentoonstelling. In de tentoonstellingsruimte liepen dus bezoekers van een breed pluimage: kenners van design naast bewoners van een volkswijk, studenten en een moeder met kind, een toevallige passant en een groep expats.

Met jute wanden creëerde Studio Corvers een waar labyrint. Een plek om te dwalen. Om in je eentje naar een oplossing voor een inclusiviteitsvraagstuk te kijken. En om andere bezoekers te ontmoeten. Spontaan en ongepland, want door de jute wanden – soms gesloten, soms deels transparant – had je niet door wie naderde of welk werk er om de hoek gepresenteerd werd. Zo kon je zomaar oog in oog staan met een onbekende, voor even. Met een interessante verdieping van de tentoonstelling tot gevolg. Het gebruikte materiaal – jute – versterkte het internationale, inclusieve karakter van de tentoonstelling en stond zo symbool voor uiteenlopende culturen. In de ruimte gebeurde veel: mensen kregen een knipbeurt, de tentoonstelling werd bezocht en er vonden lezingen plaats. Dankzij de jute wanden – een zacht, biobased én dempend materiaal – lukte dat prima naast elkaar en bleef er een geborgen karakter behouden.

 

Publicaties:
World Design Embassies – Jorn Konijn, 2021

Drie expo’s over thema ‘The Greater Number’ die je niet mag missen op de Dutch Design Week – Jeroen Junte, 2021

 

Date:
Naar boven
Zit je met een complex vraagstuk binnen jouw organisatie dat je inzichtelijk en bespreekbaar wil maken? We helpen je graag.

 

Poeldonkweg 5, P.005
5216 JX ‘s-Hertogenbosch
Nederland

office@studiocorvers.com

Wouter Corvers | LinkedIn
+31 6 12777824
wouter@studiocorvers.com

Joost Corvers | LinkedIn
+31 6 23416714
joost@studiocorvers.com